Tips för att maxa din försäljning

I dagens inlägg ska vi gå igenom tips som du kan använda för att maxa din försäljning. När man säljer sin bostad vill man ju förstås få ut så mycket som möjligt och det finns vissa saker som man som ägare av bostaden kan göra för att få till just detta.

Alla dessa saker vi listar nedan kan hjälpa dig att sälja in din bostad bättre till potentiella köpare. Då får du också gärna igång en budgivning som trissar upp priset rejält.

– Anlita en mäklare med bra rykte. På din ort finns säkerligen både bra och dåliga mäklare. Vissa mäklare anstränger sig stenhårt och tar strid för att kunden ska få till ett så bra pris som möjligt, andra gör minsta möjliga för att få huset sålt. Se till att lyssna runt bland vänner och bekanta som nyligen sålt sin bostad. Vem anlitade de? Hur upplevde de mäklaren? Vad anser de att mäklaren gjorde bra och dåligt?

– Städa ordentligt innan bostaden fotograferas. Ett bra tips är att anlita en riktigt proffsig städfirma, som till exempel städfirma malmö, som kan hjälpa dig att göra hemmet skinande rent inför fotograferingen.

– Ha minst två visningar. En på en vardag och en på en helg. På detta sätt ger man flera olika potentiella typer av köpare möjligheten att se bostaden. Få spekulanter ger sig in i en budgivning utan att ha kunnat gå på visning, så genom att sprida ut visningarna kan du få bud från folk som jobbar skift eller helg.

– Ställ krav på mäklaren att din bostad ska visas upp i en annons i din lokaltidning. Detta kan tyckas gammalmodigt men många äldre, kapitalstarka köpare använder fortfarande tidningen som sitt primära medium. Att sätta ut en annons är ett bra sätt att nå denna målgrupp.

Vi hoppas att den här guiden kommer att hjälpa er till att få bra betalt när det är dags att sälja bostaden.