Om Bo Framtiden

bildBoföreningen Framtiden är föreningen för dig som söker ett annorlunda boende.

Framtiden är en ideell förening som arbetar för att skapa kollektivhus eller bogemenskaper i Stockholms regionen. Ett hus där var och en bor i en egen fullständigt utrustad lägenhet men har tillgång till gemensamma utrymmen i form av kök, matsal, allrum, hobbyrum, gym och bastu.

Boendet innebär att du delar social gemenskap och tar gemensamt ansvar för huset. Du deltar i matlag och städlag, sköter eventuell trädgård och deltar i mån av intresse i andra aktiviteter som de boende tar initiativ till.

Boföreningen Framtiden startade för drygt tio år sedan och har hittills i samarbete med det kommunala bostadsbolaget Familjebostäder skapat två kollektivhus. Det första heter Sjöfarten (2008) och ligger i Hammarby Sjöstad och det andra heter Dunderbacken (2010) i Axelsberg. Båda dessa kollektivhus vänder sig företrädesvis till personer i andra halvan av livet och utan hemmavarande barn. Det betyder inte att det saknas barn i husen, barn och barnbarn är ständigt på besök.

Tillsammans med kollektivhusföreningen Kombo har Boföreningen Framtiden arbetat för ett kollektivhus för alla åldrar, som Familjebostäder nu beslutat att bygga vid Hägerstensåsen, med planerad inflyttning 2021.

Boföreningen Framtiden bedriver ett brett arbete för att hitta samarbetspartners i form av bygg- och fastighetsföretag för nya bogemenskaper. De nya husen kan vara både för alla åldrar och för ”andra halvan av livet”. Det beror på önskemålen hos de medlemmar som driver frågan.

Bli medlem genom att betala in medlemsavgiften 150 kronor till Boföreningen Framtiden plusgironummer 37 61 07-9. Var god ange adress, e-postadress och telefonnummer.

För frågor kontakta  info@boframtiden.se