Tidigare medlemsbrev

12 maj 2020

Hej alla Framtidare!
vilken TUR att vi måste vara i karantän samtidigt som det är sol o varmt ute- åtminstone emellanåt! Vi får hoppas att vi kan röra oss mer fritt när det börjar bli höst!
Vi har fått uppdatering av läget för Svea fastigheters planerade byggen- de har det stressigt nu också pga många saker som inte är lätt att göra på distans, möten och beslut som skjuts upp etc.
Här kommer brev från VD Svante Jernberg:

Uppdatering om Sveafastigheter Bostad´s planer

 • Samråd för bygget i Hagsätra har skjutits upp till hösten. SL har särskilda regler för bebyggelse längs med tunnelbanelinjerna som måste tas hänsyn till pga krav om bullerfrihet på båda sidor av byggnaden. Även ändringar i planritning för byggnaden måste göras eftersom det var besvärligt att få till större lägenheter som vi önskar för ett boende för alla åldrar.
 • Ytterligare ett projekt inom samma detaljplan har fått övertagits av Svea. Än så länge öppet för kollektivboende om det kanske blir bättre lägenheter i det huset? Inflyttning för båda beräknas till Q3 2024
 •  Det planerade ombyggnaden av gamla prästgården i Waxholm går vidare, Svea har fått planbesked och skall nu skriva kontrakt med Svenska kyrkan samt betala handpenning. Det kommer ta tid pga överklagande Vaxholmsbor.
 • Rudbeckia i Uppsala håller på att byggas. Klart Q4 2021
 • Tyresö kommun vill satsa på bostadsrätter, så Svea förhandlar med kommunen om att kunna bygga hyresrätter. Svea tror att de får till ett kollektivboende som hyresrätter. Inflyttning ca Q3 2023
 •  Det arbetas vidare på planerna för bygget i Skärholmen.
 • Ett kollektivboende har anmälts till staden i Bromma, Riksby bakom flygplatsen. Inflyttning 2027
 • Jordbro Centrum – finns intresse för kollektivboende där? Projektet beräknas stå färdigt Q4 2022 och del 2 Q3 2023.
 • Trygghetsboendet Hydran står klart i Västerås i slutet på året. Där införs light-variant av kollektivboende där vi gärna ser ett samarbete om utbildning i cirkelform med Framtiden om hur man köper, lagar och äter mat tillsammans som förening.
 • Svea har också vunnit jämförelseförfaranden för mycket mark i fina lägen som Sjöstadshöjden strax ovanför Hammarby Sjöstad samt Nytorps gärde intill Dalens sjukhus (om intresse finns) Dock ca 5-6 år bort.

Allt som allt så tycker jag (Mette) att det inte verkar vara sååå himla långt borta med möjligheter till kollektivboende med tanke på den tid det tar med alla bygglov, politiska beslut och entreprenader som behövs innan huset står där när man läser vad Svante skrivit.

För att veta mer om tidsperspektiv och det (roliga!) arbetet som krävs av de som vill flytta in, så kan ni onsdag 13 maj kl 16-17 följa ett så kallat webinarium om boken ”De byggde gemenskap”  som beskriver just hur det jobbas för att förverkliga sitt drömboende. Det kan ju vara lite upplyftande i dessa tider att titta framåt när man kanske inte har så mycket annat att titta på.
Jag bifogar ett dokument som beskriver hur man går tillväga för att kunna se webinariet- du kan också söka information om webinariet på www.kollektivhus.se    (hemsidan för Kollektivhus.Nu) där står det under länken Kommande Evenemang.
Annars så har vi alla gott om tid att följa vårens och sommarens framväxt-  jag följer intresserat hur löven på lönnträdet utanför mitt fönster här på Färdknäppen sakta sakta vecklar ut sig- Slow TV när det är som bäst – o så finns det älgar att följa SVT också!
Var rädd om er, håll avstånd tills vi kan ses igen!
Bästa hälsningar från
styrelsen genom
/Mette

9 December 2019

God Jul alla Framtidare!
Här kommer ett litet julbrev!
2019 har varit ett intressant år för Framtiden, dels för samarbetet med Familjebostäder och Kollektivhusföreningen Kombo kring ett hus för alla åldrar som byggs i Hägerstensåsen, och dels för samarbetet med Sveafastigheter Bostad som har många spännande markanvisningar och projekt på gång.
Det var spadtag för Kombobygget i början av november, med representanter för Komboföreningen, Kollektivhus Nu och Framtiden, byggherrar Skanska och Familjebostäder, och bostadsborgarrådet. Bygget har varit försenat i över två år på grund av överklaganden, men det beräknas att kunna vara inflyttningsklart till sommaren 2021. Huset har 33 lägenheter, och det har varit ett intensivt samarbete mellan Kombo, arkitekt Elin Persson, Framtidens ordförande Ingela Blomberg, och Kombos styrelsemedlemmar under de sista tre åren som lett fram till de färdiga ritningarna.
Den modellen för samarbete vill även Sveafastigheter Bostad ha, med en referensgrupp från Framtiden som samarbetar med deras projektledare, baserat på förslag och idéer från Framtidens medlemmar.
Sveafastigheters första planerade bygge är Hagsätra Hub, som ska byggas vid Hagsätra station. Det ska bli ett hus för alla åldrar, läs mer om huset i slutet av brevet. Framtidens styrelse har möten med Svea kring planeringen när det är klart med samråd och andra procedurer. Då kallar vi till möte för att informera mera och börja samla intressenter!

Vi skall ha årsmöte på kollektivhuset Färdknäppen söndagen den 15 mars 2020, klockan 14:00- 16:00, kaffe och fikabröd utlovas. Kallelse med dagordning kommer att skickas ut senast 15 februari 2020. Om du vill skriva en motion till årsmötet, så ska den skickas till info@boframtiden.se senast 15 januari 2020.

Antalet medlemmar i Framtiden har ökat under 2019, nu är vi strax över 90 personer/hushåll, och mer lär det bli när vi har konkreta projekt att samlas kring.

Vi söker med ljus och lykta någon som kan bistå oss med att se till att vår hemsida är ständigt uppdaterad, och andra mediarelaterade uppgifter. Hör av dig till styrelsen om du kan ta på dig denna viktiga uppgift!

Varma hälsningar från styrelsen Ingela, Mette, Peter, Kristina, Agneta med önskan om en God Jul till alla,
och ett spännande och givande Nytt år!

Planen ska till samråd i mars 2020, bygget planeras börja 2022. Tänkt hyra med investeringsstöd 1550kr kvm. Om inte investeringsstöd beviljas/finns kvar, beräknas hyra till 2100kr kvm.
Balkonger bara mot söder, inte mot tunnelbanan. 41 lägenheter, 425 kvm gemensamma ytor, dock max 10 % av boyta. 12 ettor, 15 tvåor, 4 treor, 10 fyror. Kollektivhusdelen är 2 eller eventuellt 2 1⁄2 våningar av den mellersta delen.

Vi vill påminna om att medlemsavgift för 2020 bör senast vara inbetald till 10 mars. 150 kr ska betalas in till pg nr 376107-9, uppge även för- och efternamn, år som inbetalningen ska gälla samt din aktuella e-postadress.
De som inte har betalat 2018 och 2019 kommer att strykas ur medlemsregistret

Stockholm 17 april 2019

Hej alla medlemmar i Boföreningen Framtiden!
vi saknade er på årsmötet!
 det var en liten, tapper skara som kom och lyssnade på Svante Jernbergs inspirerande berättelse om alla fastigheter Sveafastigheter Bostad ska bygga- och som ska bli kollektivhus!!
Nu börjar det dra ihop sig till att vi får veta vilka målgrupper de nya kollektivhusen riktar sig till- ”andra halvan av livet” (som Färdknäppen) eller för ”alla åldrar”-
när vi vet det så kan vi börja organisera oss!
En ny omgång av studiecirkel startar söndag 5 maj kl 15-17:30 på kollektivhuset Färdknäppen, Fatbursgatan 29A vid Södra Station. Ni kan köpa studiehandledningsboken ”Gemenskap och samarbete” på första mötet, men anmäl gärna innan om ni vill köpa den, boken kostar 165kr.
Gå in från trädgården eller vid stora ingången, där ska ni slå på efternamn Kjörstad för att komma in-anmälan till mig,
Mette, svara i denna e-post!  om inte så är min e-postadress drivecity@hotmail.com
påskhälsningar i solsken
från/Mette

Stockholm december 2018
Hej alla medlemmar i Boföreningen Framtiden!
ÄNTLIGEN har det lossnat!
Som vi skrev i ett medlemsutskick tidigare, så har Sveafastigheter Bostad (i fortsättningen kallat Svea) vunnit två markanvisningstävlingar för att bygga i Tyresö och i Hagsätra! I båda fallen planeras ett kollektivhus i fastigheter som omfattar även andra former för boende. Målgrupp för kollektiven är ännu inte bestämt- dvs. om det ska bli för ”andra halvan av livet” enligt modell Färdknäppen/Sockenstugan/ Dunderbacken, eller om det ska bli för ”alla åldrar” enligt modell Tre Portar/ Prästgårdshagen. Svea och Framtiden ska till våren gemensamt besluta om målgrupp. Mer detaljerad information om projekten får vi av en representant för Svea som kommer till vårt årsmöte,
lördag 23 mars 2019 kl. 15-18 på kollektivhuset Färdknäppen, Fatbursgatan 29A vid Södra station (uppgång mot Medborgarplatsen).
Föreningen skall ledas av en styrelse vars antal ledamöter bestäms av årsmötet.
Val av styrelse på årsmötet:
Vi vill flagga för att nya ledamöter söks till
styrelsen eftersom två medlemmar avgår, och även kassörsuppgiften blir ledig
att söka! Idag har styrelsen 5 ordinarie ledamöter. I stadgarna § 4 står att:
Kunskap/intresse för föreningsliv är en fördel men inget krav.
Framtiden går nu in i en spännande fas och det är viktigt att medlemmarna
engagerar sig. Man får avsätta tid på kvällstid och helger, möten med Svea sker
på dagtid och någon/några ur styrelsen behöver kunna vara med på dem.
Styrelsen träffas ca 1 gång per månad (kvällstid, oftast på Färdknäppen),
förbereder 1 medlemsmöte per termin, och styrelsemedlemmarna håller
dessutom i studiecirkeln. Hör av er till valberedningen med förslag på
ledamöter! Stefan Strid stestr4506@gmail.com

Hemsidan Peter Bylund och Mette Kjörstad håller på att uppdatera hemsidan www.boframtiden.se som legat nere ett tag pga. sjukdom. Och bli gärna medlem i vår Facebookgrupp Boföreningen Framtiden- vi lägger ut aktuell information på båda dessa, så det är bra att kolla då och då!
Studiecirkeln har haft ca 10 deltagare varje gång under hösten, och kommer att ha sin sista träff i början av 2019. Om du inte redan har gått studiecirkel så kommer vi att utlysa en ny omgång nästa år- till dess kan du gärna köpa och läsa boken ”Gemenskap och samarbete”, den kostar 160kr och beställs genom eva.norrby1@gmail.com – obs upplagan är på väg att ta slut, så det gäller att säkra sig ett ex!
Medlemsmötet 27 oktober 2018 Vi var totalt 13 personer, de flesta som kom var medlemmar i HållKollBo, en förening som vill bygga hållbart för gemenskap. Läs om deras vision och arbete på deras hemsida www.hallkollbo.se
HållKollBo har också kontakt med Svea, och hoppas på ett samarbete för att lära sig om byggprocessen ifall ett bygge blir av på en tomt som Svea vill köpa. Inget beslut om samverkan togs på mötet, men HållKollBo och Framtiden håller kontakt framöver.
Årsavgift för 2019
Medlemmar ska skicka in medlemsavgiften för 2019
150kr på Plusgiro konto nr 376107-9 och ange för- och efternamn samt e-
postadress. Några medlemmar har ännu inte betalat medlemsavgiften för 2018.
Först när din betalning har inkommit till banken så registreras du som medlem.
Bo Tillsammans, Kollektivhus Nu:s nyhetsbrev bifogas med mycket spännande
läsning!
Med en varm önskan om en God Jul hälsar styrelsen att
Framtiden ser ljust på Framtiden och ett spännande kollektivt Nytt År!

06 Juni 2018

Hej alla medlemmar i Boföreningen Framtiden!

Den 24 mars hade föreningen Framtiden årsmöte i Färdknäppen. På årsmötet omvaldes Ingela Blomberg till ordförande, Mette Kjörstad till sekreterare och Eva Sandstedt till kassör på ett år. Till ordinarie ledamöter valdes Peter Bylund på två år, Kristina Eivergård två år samt Lilja Riitta Ikäheimonen två år. Till suppleanter valdes Kerstin Åberg och Elisabet Rudhe på ett år. Bengt Etzler valdes till ordinarie revisor och styrelsen gavs i uppdrag att söka revisorssuppleant.
Stefan Strid fortsätter som valberedning och är sammankallande.
Vid årsmötet beslutades också att medlemsavgiften förblir oförändrad, 150 kronor per år.

Föreningen har för närvarande 62 medlemmar.
Verksamhetsplanen
Samarbetet med Svea Fastigheter Bostad fortsätter, De vill gärna bygga kollektivhus med hyresrätt i samarbete med oss. De har fått en markanvisning i Tyresö nära centrum med det är ännu inte klart om kommunen medger att det huset kan upplåtas till hyresrätt med ett kollektivhus, i nuläget vill kommunen att det ska vara bostadsrätter. Svea fastigheter Bostad har även sökt markanvisningar för kollektivhus i Hammarbyhöjden och i Nacka, bl. a nära Henriksdalsberget, och de bygger just nu ett hus för kollektivföreningen Rudbeckia i Uppsala.
Vid årsmötet lades också förslag till fortsatta aktiviteter:
– Arrangera konferens/seminarium om kollektivt boende för att informera och värva medlemmar
– Betonades att det är viktigt att ha en plan för hur att samarbeta med intressenter
– Ha koll på planering av bostadsbyggandet i olika kommuner
– Samt verka för att det i kommunernas bostadsförsörjningsprogram kommer in något om kollektivhus
Studiecirkel
Peter Bylund och Ingela Blomberg ska i höst starta en studiecirkel kring att leva i kollektivhus runt boken ”Gemenskap och samarbete” och med studiebesök i befintliga hus. Boken kan beställas från eva.norrby1@gmail.com till ett pris av 160kr. Cirkeln är för övrigt kostnadsfri, och alla medlemmar rekommenderas att gå. Cirkeln startar söndagen 2 september och en separat inbjudan kommer att skickas ut till alla medlemmar.
Medlemmar kan också gå med i föreningens Facebook grupp ”Boföreningen Framtiden”.

Information om de nya reglerna om dataskydd, GDPR, bifogas separat, samt det senaste numret av Bo Tillsammans.

Glad sommar
Önskar styrelsen!

Stockholm 5 december 2017
Hej alla Framtidsmedlemmar!
Här kommer ett nyhetsbrevmed information om vad som skett under hösten.
Vi är nu 75 medlemmar, varav 7 har tillkommit under hösten- varmt välkomna!
Studiecirkeln:
Höstens studiecirkel lockade bara 4 Framtidsmedlemmar- och 7 från kollektivhusföreningen Kombo, så det är en överskådlig skara som träffats på Färdknäppen, Södra Station och Sockenstugan. Nästa studiebesök till Tre Portar i Skarpnäck blir i januari 2018, och sista träffen är 28 januari på Färdknäppen.
Startdatum för vårens studiecirkel är ännu inte bestämt, vi återkommer med besked om detta!
ABF-seminariet 7 oktober
Efter mycket nedlagt arbete och många planeringsmöten blev det äntligen dags. Det svåraste hade varit att få ihop politiker, Ulrika Egerö, ordförande i Kollektivhus Nu, började söka paneldeltagare i början av 2017. Se bilaga Bo Tillsammans för artikel om seminariet!
Politikerna uppmanade alla som är intresserade av kollektivhus att skriva till dom, göra medborgarförslag och att uppvakta på alla sätt ni kan komma på- vi måste vara aktiva, allihop! I bilagan Anteckningar från utfrågning av politiker (nedtecknade av Ulrika Egerö) ser ni vilka förslag de har- och hur de (som var i panelen) ställer sig till kollektivhus. Kom ihåg: det är val 2018- vi måste ligga på!
Facebook gruppen:
Vi vill uppmana ALLA medlemmar att gå med i Boframtidens Facebook grupp. Du söker i Facebook på Boföreningen Framtiden, svårare är det inte!
Hemsidan
Har ni varit inne på den nya hemsidan? Adressen är www.boframtiden.se
BoTillsammans
Kollektivhus Nu:s tidning BoTillsammans bifogas detta brev. Ett tips från tidningens redaktör Kerstin Kärnekull är att hålla koll på nyheter på Kollektivhus Nu:s hemsida (www.kollektivhus.se ) där hon kontinuerligt lägger ut nyjeter- hon försöker lägga ut något varje vecka- så håll er uppdaterade!
Årsmöte 2018
Årsmöte hålls lördag 24 mars kl.15 – 18 på kollektivhuset Färdknäppen. Eventuella motioner
ska vara styrelsen tillhanda senast 8 veckor innan årsmötet, dvs. senast den 26 januari 2018.
Kallelse och dagordning för årsmötet kommer i januari 2018. Svea bostad kommer till
årsmötet och berättar om hur det går med de markanvisningar som de sökt, samt om bygget av
kollektivhuset Rudbeckia i Uppsala.

Hälsning från kassören Eva Sandstedt: Medlemsavgifter 2017 och 2018
Inbetalning av medlemsavgift för 2017 (150kr per medlem, 300kr för par)) ska var inne innan årsskiftet för de som vill behålla sin kö-plats. Avgift för 2018 ska vara inne senast 28 februari 2018. Avgiften betalas in till Pg376107-9.
Med önskan om en God Jul-
Och att vi får nytt/nya kollektivhus i 2018! För styrelsen
/Mette Kjörstad

1 844 reaktioner till “Tidigare medlemsbrev”

 1. Hi, I do think this is a great web site. I stumbledupon it 😉 I’m going to return once again since
  I saved as a favorite it. Money and freedom is the greatest way
  to change, may you be rich and continue to help other
  people.

 2. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I have truly enjoyed browsing your weblog posts. After all I will be subscribing for your rss feed and I hope you write once more soon!

 3. Hey there would you mind stating which blog platform you’re working with?
  I’m planning to start my own blog soon but I’m having a tough time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something unique.
  P.S Apologies for being off-topic but I had to ask!

 4. If some one needs expert view regarding blogging afterward i propose him/her to pay a visit
  this webpage, Keep up the nice work.

 5. I truly love your site.. Great colors & theme. Did you develop this amazing site yourself?
  Please reply back as I’m looking to create my very own blog and would like
  to know where you got this from or just what the theme is named.
  Thank you!

 6. I have been surfing online more than 3 hours today, yet I never found
  any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me.
  Personally, if all website owners and bloggers made good content as you did, the internet will be
  a lot more useful than ever before.

 7. It’s perfect time to make some plans for the future and it’s time to be happy.
  I have read this post and if I could I want to suggest you some interesting things or advice.
  Maybe you can write next articles referring to this article.
  I desire to read even more things about it!

 8. It is the best time to make some plans for
  the future and it’s time to be happy. I have read this post and
  if I could I want to suggest you some interesting things or suggestions.

  Maybe you can write next articles referring to this article.
  I wish to read more things about it!

 9. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this blog.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s difficult to get that ”perfect balance” between usability and appearance.
  I must say you’ve done a awesome job with this.
  In addition, the blog loads very quick for me on Chrome. Exceptional Blog!

 10. After looking at a number of the blog posts on your
  web site, I truly appreciate your way of blogging.
  I saved as a favorite it to my bookmark webpage list and
  will be checking back soon. Please visit my website as well
  and let me know how you feel.

 11. It is perfect time to make some plans for the future
  and it is time to be happy. I’ve read this post and if I could I want to
  suggest you few interesting things or tips. Perhaps you can write next articles referring to this
  article. I wish to read more things about it!

 12. Pingback: lyons drug viagra
 13. I’m not sure why but this blog is loading extremely slow
  for me. Is anyone else having this issue or is it a issue on my end?
  I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 14. Hello would you mind stating which blog platform you’re using?
  I’m going to start my own blog soon but I’m having
  a hard time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design and style seems
  different then most blogs and I’m looking for something unique.
  P.S My apologies for being off-topic but I had
  to ask!

 15. Hi, I do think this is an excellent blog. I stumbledupon it 😉 I may revisit yet again since
  i have book-marked it. Money and freedom is the
  greatest way to change, may you be rich and continue to help other people.

 16. I know this if off topic but I’m looking into starting my
  own weblog and was curious what all is needed to get set up?

  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very web savvy so I’m not 100% positive. Any tips or advice would be greatly appreciated.
  Appreciate it

 17. Can I simply say what a comfort to discover an individual who truly understands
  what they’re talking about online. You definitely realize how
  to bring an issue to light and make it important.
  More people should check this out and understand this side of your story.
  I was surprised you’re not more popular because you certainly have the gift.

 18. Have you ever considered writing an e-book or guest authoring on other blogs?

  I have a blog based on the same subjects you discuss and would love
  to have you share some stories/information. I know my audience
  would value your work. If you’re even remotely interested, feel free
  to shoot me an e-mail.

 19. GO!!!
  This phrase was said by the first cosmonaut on Earth – Yuri Gagarin. (Yuri Gagarin)
  He was the first astronaut on Earth. He was Russian! …
  Now Russia is becoming a strong country, gas pipelines, a vaccine against COVID-19, an army.
  Is this very reminiscent of the communist Soviet Union?
  How do you think?
  Now we have total control in our country. I am interested in the opinion of foreigners.

  Албонумисматико

  ПОЕХАЛИ!!

 20. I’m impressed, I have to admit. Rarely do I come across a blog
  that’s equally educative and amusing, and without a doubt, you have hit the nail on the head.

  The issue is something that not enough men and women are
  speaking intelligently about. I’m very happy that I came across
  this during my search for something regarding this.

 21. Hi there! I know this is kind of off topic but I was wondering
  which blog platform are you using for this website?
  I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had problems with
  hackers and I’m looking at alternatives for another platform.
  I would be awesome if you could point me in the direction of a good
  platform.

 22. GO!!!
  This phrase was said by the first cosmonaut on Earth – Yuri Gagarin. (Yuri Gagarin)
  He was the first astronaut on Earth. He was Russian! …
  Now Russia is becoming a strong country, gas pipelines, a vaccine against COVID-19, an army.
  Is this very reminiscent of the communist Soviet Union?
  How do you think?
  Now we have total control in our country. I am interested in the opinion of foreigners.

  Албонумисматико

  ПОЕХАЛИ!!

 23. Terrific article! That is the kind of info that should be shared around the net.

  Shame on the search engines for now not positioning this put up upper!
  Come on over and seek advice from my web site .
  Thank you =)

 24. I read this piece of writing fully regarding the comparison of most up-to-date
  and earlier technologies, it’s remarkable article.

 25. Hey there this is somewhat of off topic but I was
  wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have
  to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but
  have no coding know-how so I wanted to get advice from someone with experience.
  Any help would be enormously appreciated!

 26. I was wondering if you ever thought of changing the page
  layout of your site? Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way of
  content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one
  or two images. Maybe you could space it out better?

 27. I absolutely love your blog and find a lot of your post’s to
  be just what I’m looking for. Do you offer guest writers to write
  content to suit your needs? I wouldn’t mind composing a post or elaborating on a number of the subjects you write
  related to here. Again, awesome weblog!

 28. I’ve been exploring for a little bit for any high-quality articles or blog posts in this kind of house .
  Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this site. Studying this
  info So i’m happy to show that I have an incredibly
  good uncanny feeling I found out just what I needed.
  I most undoubtedly will make certain to do not forget this website and provides it a
  look regularly.

 29. Hi there, I found your website by the use of Google even as looking for a related topic, your site came up, it appears to be like good.
  I’ve bookmarked it in my google bookmarks.
  Hi there, just become aware of your blog thru Google,
  and located that it is truly informative.
  I’m going to be careful for brussels. I’ll
  appreciate if you happen to proceed this in future.
  Lots of other people will be benefited from your writing.
  Cheers!

 30. Awesome website you have here but I was wondering
  if you knew of any forums that cover the same topics discussed here?
  I’d really like to be a part of group where I can get comments from other knowledgeable individuals that share the same interest.

  If you have any suggestions, please let me know. Thanks!

 31. Hi there, There’s no doubt that your blog could be having internet browser
  compatibility problems. When I look at your web site in Safari, it looks fine however,
  if opening in Internet Explorer, it has some overlapping issues.
  I simply wanted to provide you with a quick heads up!

  Besides that, wonderful website!

 32. Generally I do not learn post on blogs, however I wish to say that this write-up very forced me to take a look at
  and do it! Your writing style has been amazed me.
  Thank you, quite nice post.

 33. Aw, this was a really good post. Spending some time and actual effort to generate a very good articleÖ but what can I sayÖ I procrastinate a lot and never seem to get anything done.

 34. Hc pigment Control Leke Kremi

  HC Pigment-Control’ün cilt lekelerine karşı hızlı ve güçlü etkisi, Kuzey Kanada Bozkırları’na özgü bir
  tarla bitkisi olan Rumeks’ten (Tyrostat™), tabiatın yeniden canlandırma mucizesi olan Yeniden Diriliş Bitkisi’ne kadar birçok doğal ve saf aktif bileşene dayalıdır.
  Tüm bu aktif bileşenlerin, lekeler ve cilt yaşlanması üzerindeki etkileri in-vivo testler ve klinik laboratuvar çalışmalarıyla kanıtlanmıştır.
  Tüm cilt tiplerinde, leke problemlerini giderme ve önlemede, cilt tonu eşitsizliğinde,
  cilt aydınlatmasında, nem ihtiyacı olan ciltlerde güvenle kullanılabilir.

  LEKE KrEMi için hemen sitemizi ziyaret et

 35. you are truly a excellent webmaster. The website loading
  velocity is incredible. It seems that you’re doing any distinctive trick.
  Also, The contents are masterwork. you have performed a magnificent process on this matter!

 36. Cilt lekeleri, çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilir.

  genelde akne sonrası yahut korunmasız güneşlenme sonrası, leke
  görülebilir. Leke oluşumu çabuk olsa da basit basit geçmez ve ciltte kötü bir görüntü oluşturabilir.
  En iyi Leke kremi kullanılarak, lekelere veda edilebilir.
  leke kremleri günde iki defa, gündüzleri güneş koruyucu ile birlikte kullanılmalıdır.

  En İyi Leke Kremi

  En iyi Leke kremi çeşitleri, lekenin yapısına ve türüne nazaran değişkenlik gösterir.

  Farklı içeriğidir. Akne lekeleri için nicamide içerikli ürünler tercih edilir.

  hem de cildi soyucu tesiri olan, hafifçe asit içerikli kremler
  de sivilce lekelerine iyi gelir..

  Hc markasının gözde ürünlerinden tedavisinde oldukça etkili bir tedavi yöntemidir.
  Hekimin seçeceği bir peeeling solüsyonu tüm yüze uygulanır.
  Bu yöntemle leke tedavi olurken aynı zamanda cilt
  yenilenmiş ve tazelenmiş olur. Yani kimyasal peeling yöntemi ile
  leke tedavi edilirken cilt gençleştirme işlemi de yapılmış
  olur.

  Uygulandığı bölgede yeniden yapılanma sürecini başlattığı için pigment hücrelerinin çok bulunduğu lekeli alanlarda
  da yeniden yapılanmayı tetikler ve o bölgede kümelenmiş pigment
  hücrelerini eşitler. Böylece altıniğne lazer ile
  lekeler tedavi olurken tüm ciltte cilt tonu eşitsizlikleri de düzelir.

  HC Pigment-Control’ün cilt lekelerine karşı hızlı
  ve güçlü etkisi, Kuzey Kanada Bozkırları’na özgü bir tarla bitkisi olan Rumeks’ten (Tyrostat™), tabiatın yeniden canlandırma mucizesi olan Yeniden Diriliş Bitkisi’ne kadar birçok doğal ve saf aktif bileşene dayalıdır.
  Tüm bu aktif bileşenlerin, lekeler ve cilt yaşlanması üzerindeki etkileri in-vivo testler ve klinik laboratuvar çalışmalarıyla kanıtlanmıştır.
  Tüm cilt tiplerinde, leke problemlerini giderme ve önlemede,
  cilt tonu eşitsizliğinde, cilt aydınlatmasında, nem ihtiyacı
  olan ciltlerde güvenle kullanılabilir.

  Leke Kremi

 37. Wonderful blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers?
  I’m hoping to start my own blog soon but I’m a little lost on everything.
  Would you advise starting with a free platform like
  Wordpress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m totally confused ..

  Any recommendations? Many thanks!

 38. Hi there excellent website! Does running a blog such as this take a great
  deal of work? I’ve no knowledge of programming but I was hoping to start
  my own blog soon. Anyway, if you have any ideas or
  tips for new blog owners please share. I understand this is off subject nevertheless I simply had
  to ask. Many thanks!

 39. The very next time I read a blog, Hopefully it does not disappoint me as much as this one. After all, Yes, it was my choice to read through, nonetheless I actually thought you’d have something useful to say. All I hear is a bunch of complaining about something that you could fix if you weren’t too busy searching for attention.

 40. The next time I read a blog, I hope that it won’t fail me just as much as this particular one. I mean, Yes, it was my choice to read, but I truly thought you would have something useful to say. All I hear is a bunch of crying about something that you could fix if you weren’t too busy seeking attention.

 41. The very next time I read a blog, I hope that it does not disappoint me as much as this one. After all, I know it was my choice to read through, nonetheless I really thought you would have something helpful to talk about. All I hear is a bunch of moaning about something you can fix if you weren’t too busy seeking attention.

 42. The very next time I read a blog, I hope that it doesn’t disappoint me as much as this one. I mean, Yes, it was my choice to read through, however I really thought you would have something helpful to say. All I hear is a bunch of whining about something you could possibly fix if you weren’t too busy seeking attention.

 43. The very next time I read a blog, I hope that it does not disappoint me as much as this one. After all, I know it was my choice to read through, nonetheless I really thought you would have something helpful to talk about. All I hear is a bunch of moaning about something you can fix if you weren’t too busy seeking attention.

 44. The very next time I read a blog, Hopefully it does not disappoint me as much as this one. After all, Yes, it was my choice to read through, nonetheless I actually thought you’d have something useful to say. All I hear is a bunch of complaining about something that you could fix if you weren’t too busy searching for attention.

 45. There are certainly loads of details that way take into consideration. This is a excellent denote retrieve. I provide the thoughts above as general inspiration but clearly you will discover questions including the one you retrieve the place that the most crucial factor is going to be in honest great faith. I don?t know if guidelines have emerged around things like that, but Almost certainly your job is clearly recognized as a reasonable game. Both kids glance at the impact of simply a moment’s pleasure, for the remainder of their lives.

 46. The very next time I read a blog, I hope that it doesn’t fail me just as much as this one. After all, Yes, it was my choice to read through, nonetheless I really believed you would have something interesting to talk about. All I hear is a bunch of moaning about something you can fix if you were not too busy searching for attention.

 47. The very next time I read a blog, Hopefully it won’t disappoint me as much as this particular one. I mean, I know it was my choice to read, but I actually thought you would have something interesting to say. All I hear is a bunch of moaning about something you could fix if you were not too busy seeking attention.

 48. The very next time I read a blog, I hope that it doesn’t disappoint me as much as this one. I mean, Yes, it was my choice to read through, however I really thought you would have something helpful to say. All I hear is a bunch of whining about something you could possibly fix if you weren’t too busy seeking attention.

 49. There are definitely a great deal of information like that to think about. That is an excellent point to raise. I offer the ideas over as basic motivation yet plainly there are questions like the one you raise where one of the most vital thing will certainly be operating in straightforward good faith. I don?t know if best practices have actually emerged around things like that, however I make certain that your work is clearly identified as a level playing field. Both young boys and also girls really feel the influence of simply a moment?s satisfaction, for the rest of their lives.

 50. The purchase of generics instead of conventional medicines has a number of clear advantages, the price of pills makes it possible to buy generics to a wide segment of the population, including the disabled and the elderly; Low cost allows doctors to use highly effective drugs even in underdeveloped states, which is necessary for quality treatment of patients; since generics are full analogues of the original drugs, their features and effect are well known to doctors and patients, which helps to avoid unexpected unpleasant surprises.

 51. The very next time I read a blog, I hope that it doesn’t disappoint me as much as this one. I mean, Yes, it was my choice to read through, however I really thought you would have something helpful to say. All I hear is a bunch of whining about something you could possibly fix if you weren’t too busy seeking attention.

 52. Nice post. I learn something more challenging on different blogs everyday. It will always be stimulating to read content from other writers and practice a little something from their store. I’d prefer to use some with the content on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll give you a link on your web blog. Thanks for sharing.

 53. Excellent post. I was checking continuously this blog and I’m impressed!
  Very useful info particularly the last part 🙂 I care for such information a lot.
  I was looking for this particular information for a
  very long time. Thank you and best of luck.

 54. Thanks for the marvelous posting! I certainly enjoyed reading it,
  you are a great author.I will make certain to bookmark your blog and may come back in the foreseeable future.
  I want to encourage you to definitely continue your great work,
  have a nice weekend!

 55. The very next time I read a blog, I hope that it does not fail me as much as this particular one. After all, Yes, it was my choice to read, however I genuinely believed you would probably have something helpful to say. All I hear is a bunch of crying about something that you can fix if you were not too busy looking for attention.

 56. I’ve been surfing online more than 3 hours nowadays, but
  I by no means found any interesting article like yours.
  It’s pretty value enough for me. Personally, if all
  site owners and bloggers made just right content material as you did,
  the net will likely be much more useful than ever before.

 57. fantastic publish, very informative. I wonder why the other
  specialists of this sector do not understand this. You must continue your writing.
  I am confident, you’ve a huge readers’ base already!

 58. The purchase of generics instead of conventional medicines has a number of clear advantages, the price of pills makes it possible to buy generics to a wide segment of the population, including the disabled and the elderly; Low cost allows doctors to use highly effective drugs even in underdeveloped states, which is necessary for quality treatment of patients; since generics are full analogues of the original drugs, their features and effect are well known to doctors and patients, which helps to avoid unexpected unpleasant surprises.

 59. The very next time I read a blog, Hopefully it does not disappoint me as much as this one. After all, Yes, it was my choice to read through, nonetheless I actually thought you’d have something useful to say. All I hear is a bunch of complaining about something that you could fix if you weren’t too busy searching for attention.

 60. The next time I read a blog, I hope that it doesn’t fail me as much as this particular one. After all, Yes, it was my choice to read through, nonetheless I actually believed you’d have something useful to say. All I hear is a bunch of crying about something that you could possibly fix if you were not too busy seeking attention.

 61. Thanks so much for providing individuals with an exceptionally nice opportunity to discover important secrets from this web site. It is always very terrific and as well , jam-packed with a good time for me personally and my office fellow workers to visit your site on the least thrice in one week to study the new guides you have. And indeed, I am actually impressed with all the remarkable things served by you. Some 4 ideas on this page are without a doubt the best I have ever had.

 62. The next time I read a blog, Hopefully it doesn’t fail me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, nonetheless I truly thought you would have something helpful to say. All I hear is a bunch of complaining about something you could possibly fix if you were not too busy seeking attention.

 63. Wonderful blog! Do you have any hints for aspiring writers?
  I’m planning to start my own website soon but I’m
  a little lost on everything. Would you recommend starting with
  a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many
  options out there that I’m totally confused .. Any suggestions?
  Bless you!

 64. Hello! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog.
  Is it hard to set up your own blog? I’m not very
  techincal but I can figure things out pretty quick.
  I’m thinking about creating my own but I’m not sure
  where to start. Do you have any ideas or suggestions? Many thanks

 65. I do consider all the ideas you’ve introduced for your post.
  They are really convincing and will definitely work.
  Nonetheless, the posts are very quick for beginners.
  Could you please prolong them a bit from subsequent time?
  Thanks for the post.