Medlemsbrev oktober 2020

download

 

 

Hej Hösten och alla Framtidare!

Vi hoppas att ni har klarat Covid 19 pandemin bra/skapligt hittills, och tyvärr så verkar det dröja länge till allt blir ”normalt” igen- om det nu någonsin kan bli som det var innan pandemin slog till. Här kommer lite nyheter och mycket läsning som uppmuntran!

Om samarbetet med Sveafastigheter Bostad:
Vi har haft ett möte med Sveafastigheter, och kan meddela att vi gemensamt har beslutat att i första hand inrikta oss på hus som ska byggas i Hagsätra. Det ligger främst i planeringen och ska upp på samråd i kommunfullmäktige i december i år. Framtidens referensgrupp (Ingela Blomberg, Maja Westman, Mette Kjörstad) träffar Sveafastigheter igen till våren för att planera aktuell lägenhetsutformning, beroende på om det blir hus för alla åldrar eller för andra halvan av livet. Samarbetet med Svea är utformat så att de bygger husen och Framtiden följer projekteringen och ge synpunkter på utformning av gemensamma lokaler efter samråd med blivande boende. Detta efter modell av processen om planeringen av det nya Kollektivhuset Kombo tillsammans med Familjebostäder. Framtiden ska även bistå de som ska flytta in att organisera sig.
Sveafastigheter ska ha en reklamkampanj i höst, till att börja med genom sociala medier.
Särskilt glädjande är att de har inrättat en möjlighet att fylla i att man vill bo i kollektivhus när man ställer sig i deras bostadskö (kostnadsfritt)- och vi vill uppmana alla Framtidens medlemmar att gå in på www.sveafastigheterbostad.se och ställa sig i kö där. Eftersom Bostadsförmedlingens kösystem inte har kollektivhus som alternativ, så är det bra att Svea genom sin kö kan påvisa behovet av kollektivhus för politiker och tjänstemän när de söker markanvisningar och planerar.

Läs- och informationstips:
Vi rekommenderar boken ”Gemenskap och samarbete: att bygga och bo i kollektivhus” av Ingrid Sillén, Kerstin Kärnekull och Elsa Grip. Den kan lånas på bibliotek eller beställas (160 kr plus porto) från eva.norrby1@gmail.com. Den är utmärkt som litteratur för en studiecirkel eller för egen kunskapsinhämtning.

Vi vill också slå ett slag för att läsa på www.kollektivhus.se  hemsida för den nationella föreningen Kollektivhus Nu. Där kan man få information och uppdateringar om vad som sker inom kollektivhusrörelsen i Sverige och internationellt. Det är Kollektivhus Nu som ger ut tidningen Bo Tillsammans,  man kan prenumrera på den på deras hemsida.

FaceBook-grupperna ”Kollektivhuslägenheter”, ”Kollektivhus-forum” och
”Vi som vill bo kollektivt när vi är gamla” är bra att gå med i för att se var det kan finnas ytterligare möjligheter till kollektivhusboende och att få kontakt med andra intressenter.

Hur har kollektivhusen hanterat pandemin?
De flesta kollektivhusen slutade med gemensamma måltider under våren, men har tagit upp det igen i olika omfattning. Många hus tar inte emot ”externa” besökare i sina gemensamma lokaler, så man har träffats ute/i trädgårdar eller hemma i lägenheterna. Kollektivhusen har kunnat märka ett stort intresse för att bo kollektivt sedan pandemin slog till – många har upptäckt att det vore trevligt med sällskap. Färdknäppen har fått ett 40-tal intresseförfrågningar sedan mars, och Facebook grupperna har ökat med närmare 500 medlemmar.

Insändare i Dagens Nyheter
Bertil Egerö och Elsa Grip skrev en insändare i DN som publicerades 4 oktober  med en uppmaning till politiker om en ny bostadspolitik som ger utrymme för gemenskap.

Vi hoppas att vi med detta brev håller Kollektivhuslågan vid liv, och att ni har trevlig läsning i höstmörkret!

Hälsningar från styrelsen
Ingela, Mette, Maja, Nina, Peter, Kristina och Agneta

 

252 reaktioner till “Medlemsbrev oktober 2020”

 1. If you want to use the photo it would also be good to check with the artist beforehand in case it is subject to copyright. Best wishes. Aaren Reggis Sela

 2. If you want to use the photo it would also be good to check with the artist beforehand in case it is subject to copyright. Best wishes. Aaren Reggis Sela

 3. It is appropriate time to make some plans for the future
  and it’s time to be happy. I’ve read this post and if
  I could I wish to suggest you some interesting things or suggestions.
  Maybe you can write next articles referring to this article.
  I wish to read more things about it!

 4. Attractive portion of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to say that I get
  in fact loved account your weblog posts. Any way I’ll be subscribing on your feeds and even I achievement you get admission to constantly fast.

 5. I got this web page from my pal who told me regarding this
  web page and at the moment this time I am visiting this website and
  reading very informative articles or reviews here.

 6. You made some nice points there. I looked on the internet for the subject matter and found most individuals will agree with your site.

 7. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 8. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 9. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 10. You made some nice points there. I looked on the internet for the subject matter and found most individuals will agree with your site.

 11. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 12. What’s Taking place i’m new to this, I stumbled upon this
  I have discovered It positively helpful and it has aided me out loads.

  I hope to give a contribution & help different users like its helped me.
  Good job.

 13. When I initially commented I clicked the ”Notify me when new comments are added” checkbox and
  now each time a comment is added I get four emails with the
  same comment. Is there any way you can remove me from that service?
  Thanks!

 14. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 15. Do you want to hit the jackpot in your SEO efforts? this online marketing offer is for you. I offer you the most advance and safe link building method thrive to your site top SERPS and traffic to your Website or Video.

 16. Do you want to hit the jackpot in your SEO efforts? this online marketing offer is for you. I offer you the most advance and safe link building method thrive to your site top SERPS and traffic to your Website or Video.

 17. Do you want to hit the jackpot in your SEO efforts? this online marketing offer is for you. I offer you the most advance and safe link building method thrive to your site top SERPS and traffic to your Website or Video.

 18. I feel this is one of the such a lot significant info for me.
  And i am happy reading your article. However should observation on few common issues, The web site
  taste is wonderful, the articles is actually nice : D. Just right job, cheers

 19. Thank you for any other informative website. The place else may just I get
  that kind of information written in such a perfect manner?
  I have a challenge that I am just now operating on, and I have been on the glance
  out for such info.

 20. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 21. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 22. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 23. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 24. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 25. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 26. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 27. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 28. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 29. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 30. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 31. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 32. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 33. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 34. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 35. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 36. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 37. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 38. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 39. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 40. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 41. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 42. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 43. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 44. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 45. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 46. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 47. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 48. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 49. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring.

 50. Hello there! This is my first visit to your blog!
  We are a collection of volunteers and starting a new
  project in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on.
  You have done a outstanding job!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.